• De Volkskrant rekent liever niet

  – Bijgewerkt op 8 Maart 2021 – Volgens de Volkskrant zorgen de vliegreizen van 1% van de wereldbevolking voor ruim 300% van de uitstoot door luchtvaart. Hè? Kan de Volkskrant niet rekenen?

  …lees verder…

 • Zure uitsmijter

  – Bijgewerkt op 1 Februari 2022 – Zeer terecht een zeer lovende recensie van de prachtige dramaserie ‘Vliegende Hollanders’ vandaag in de Volkskrant. Beetje jammer alleen van de laatste zin.

  …lees verder…

 • Overstappers voegen niets toe?

  – Bijgewerkt op 16 Maart 2021 – Interessante kop boven een stuk in het Parool. Al is na twintig jaar moddergooien door actiegroepen het blijven kleven van een smet niet heel bijzonder. Veel interessanter is een citaat in het stuk zelf.

  …lees verder…

 • Misbruik van een crisis

  – Bijgewerkt op 14 Mei 2022 – Dat er partijen zijn die het geen probleem vinden de Coronacrisis te misbruiken voor het doordrukken van hun eigen agenda is duidelijk. Dat het kortwieken van luchtvaart daar onder valt is ook duidelijk.

  …lees verder…

 • En nu de formatie …

  – Bijgewerkt op 25 Januari 2024 – We hebben gekozen, en wat nu? In de campagnes kwamen veel maatregelen tegen luchtvaart langs. Helaas bijna allemaal gebaseerd op framing en niet op feiten. Begrijpelijk, want dat is effectief. Een keuze wordt immers vaker bepaald door emoties dan door feiten.

  …lees verder…