• Oei, ik groei

  – Bijgewerkt op 12 Juni 2022 – Op 14 december 2019 kleurde tijdens het lezen van een artikel in de Volkskrant mijn framingsensor aarzelend rood. Het werd de eerste kennismaking met complexe framing. Narekenen dat het inderdaad om framing ging kostte minder dan twee minuten, uitzoeken hoe het zat meer dan twee dagen.

  …lees verder…

 • Corona biedt uitgelezen kans

  – Bijgewerkt op 1 Februari 2022 – Een column van Peter de Waard lijkt in eerste instantie een pleidooi tegen mobiliteit. Dat is op zich een zinnige discussie. Maar al in de tweede alinea wordt de draai gemaakt: luchtvaart is de Grote Boze Wolf. De bekende misvattingen komen langs, met als apotheose de kwalificaties in…

  …lees verder…

 • Vals sentiment

  – Bijgewerkt op 1 Februari 2022 – De NRC had vandaag onder de kop ‘Staatssteun voor KLM moet niet gebaseerd zijn op vals sentiment’ een goed en evenwichtig redactioneel commentaar naar aanleiding van de leningen met staatsgarantie aan de KLM. Dat maakt het extra verrassend dat het commentaar tegen het einde uit de bocht vliegt:

  …lees verder…

 • De NOS is goedgelovig

  – Bijgewerkt op 17 Juni 2021 – Een NOS-bericht van 21 september 2020, dat ook de radiojournaals heeft gehaald, zegt: “Vooral transport draagt bij aan de hoge CO2-uitstoot van de rijken en dan in het bijzonder het vliegen.”

  …lees verder…

 • Het belang van de KLM

  – Bijgewerkt op 9 Maart 2023 – Het belang van de KLM voor Nederland is veel groter dan alleen de werkgelegenheid. Want luchtvaart is infrastructuur. Op wereldschaal is Amsterdam een kleine stad in een klein land. Toch heeft Nederland met Schiphol een luchthaven die wereldwijd in de top vijf staat wat betreft het aantal luchthavens…

  …lees verder…